×
0
3
:
0
0
Få 10% rabat her og nu!
Din rabat er aktiveret
Svær beslutning?
Hvis du bestiller inden for de næste 30 minutter, giver vi dig en 10% rabat på din ordre. Hvor svært kan det være?
Denne rabat bliver ikke kombineret med andre rabatter.

Telefon 9725 2888

Shopping Cart
Test: Den bedste kontorstol 2022
Kontormøbler
13.09.2021

Overvejelser når du køber en kontorstol


Det findes et antal faktorer man skal tænke på, når man køber en kontorstol. Generelt tilbyder en dyrere kontorstol flere indstillingsmuligheder end de billige varianter. Derudover har vi individuelle behov og præferencer. Derfor er det bedste at prøve en kontorstol inden du køber.

Vi går her igennem de vigtigste aspekter, når du skal vælge en ergonomisk kontorstol:

Kontorstolens højde

Det skal være let at justere siddehøjden på kontorstolen. Kontorstole med pneumatisk justeringshåndtag er den letteste variant. Hvor meget kontorstolen skal kunne justeret i højden, er meget individuelt fordi vi har forskellige højder. En højde på sædet 40–55 cm fra gulvet passer til de fleste.

Du skal kunne sidde med fødderne mod gulvet, mens dine lår hviler vandret på sædet, og dine underarme er i højden med skrivebordet.

Sædets dybde

Kontorstolens sæde skal være designet, så du kan læne dig tilbage med ryggen mod ryglænet, mens der er ca. 5–10 cm mellemrum mellem knæfaldet og den forreste del af sædet. Det skal være muligt at justere sædehældningen.

Hvor bredt sædet på kontorstolen skal være, er helt individuelt afhængigt af kropstypen. Du skal kunne sidde behageligt ude at skulle "presses ned". De fleste sæder har en bredde på 43 til 50 cm.

Lændestøtte

En ergonomisk kontorstol bør have en lændestøtte, der kan justeres til den naturlige form på din lændehvirvelsøjle for at give god støtte under lange arbejdsskift. Sørg for at lændestøtten på kontorstolen kan justeres i både højde og dybde.

Rygstøtte

En kontorstol der har et ryglæn. Der er adskilt fra sædet, giver den bedste ergonomi. Du skal kunne justere både hældningen og højden på ryglænet. På kontorstole med ryglæn, der sidder sammen med sædet, skal det stadigt være muligt at justere hældningen til sædet og ryglænet. Mange ergonomiske kontorstole kan bestilles med nakkestøtter. De giver ekstra komfort, hvis du indimellem vil læne dig tilbage.

Armlæn

Armlæn er ikke nødvendige for at stolen er ergonomisk. I nogle tilfælde kan det endda være bedre ikke at have armlæn og i stedet tilpasse stolen helt til skrivebordet, som så kan aflaste arme og skuldre. Hvis kontorstolen har armlæn, skal de være justerbare i højden, så skuldrene er afslappede, når armene hviler mod armlænet. Brug ikke armlæn når du skriver.

Materiale

Valg af materiale/tekstil til kontorstolen påvirker udseendet men også brugeroplevelsen. En kontorstol er udsat for kraftig slitage fordi du bruger den mange timer hver dag. En enhed kaldet Martindale bruges til at bestemme, hvor holdbart materialet er. For en kontorstol med en blød overflade (tekstil) skal Martindale være mindst 25.000. Mange foretrækker tekstil frem for hårdere materialer, fordi det kan ånde, hvilket betyder, at det ikke bliver svedigt langs ryg og lår.

Derudover skal du huske på, at polstring i sæde og ryglæn skal give tilstrækkelig støtte.

Rotation

Hver ergonomisk kontorstol skal være drejelig, så du nemt kan nå ting på dit skrivebord uden at skulle gøre en stor indsats.

Konstruktion

Mange ergonomiske kontorstole har avancerede justeringsmuligheder, så du får en optimal siddestilling. Bare fordi en kontorstol er komplet justerbar, betyder det ikke at den er skal være svær at indstille. Prøv og mærk efter hvilken konstruktion der føles mest intuitiv for dig.

Pris

Endelig har vi prisen. En kontorstol er en investering i dit helbred, komfort og effektivitet. Gode ergonomiske kontorstole er avancerede produkter, der kan koste meget. Som regel hænger pris og kvalitet sammen. Hvis du leder efter den bedste kontorstol, kan de koste en hel del. Når det er sagt, er der mange overkommelige kontorstole, hvor der er fundet en god balance mellem pris og funktion.

De bedst ergonomiske kontorstole – test

Vi arbejder dagligt med at hjælpe mennesker med at finde en ergonomisk kontorstol som passer til deres specifikke behov. Behovet varierer ud fra kropsbygning, arbejdsopgaver og øvrigt arbejdsmiljø. Vi har testet alle typer af stole som findes på markedet, og har udset vores favoritter af kontorstole (af vore modeller), som er bedst i test.

MALMSTOLEN 4000

Denne kontorstol er den eneste stol på markedet, med ryglæn som tilpasser sig fuldstændigt til brugeren.

På denne Svanemærkede kontorstol sidder bevægelsesakslen lige under sædekanten. Det betyder, at du får perfekt lændestøtte, uanset den hældning du sætter. Stolen følger dig næsten som en skygge, fordi hårdheden justeres efter din kropsvægt og dine kropsproportioner. Kontorstolen har både armlæn og nakkestøtte.

RH LOGIC 220

RH Logic 220 er en kontorstol, der giver dig fuldstændig støtte i alle siddestillinger. Det er en stol, som tager din individuelle komfort og dit ”aktive siddende” alvorligt. Det kan opsummeres som stolen der hjælper dig med at sidde oprejst, men behageligt.

Formen er slank og udseendet sofistikeret. En finesse ved denne kontorstol, er at den er let at opsætte til forskellige brugere. Lændestøtte er standard, og stolen kan også bestilles med nakkestøtte og armlæn.

HÅG CAPISCO 8106

Kontorstol Håg Capisco 8106 har en ekstrem høj slidstyrke. Men det der gør denne stol så populær, er dens fleksibilitet. Der er faktisk tre stole i en. Når du ikke bruger Håg Capisco som kontorstol, fungere den som en sadelstol og som en stående støttestol. Afhængigt af mulighederne, kan denne kontorstol have en sædehøjde på hele 810 mm og den kan fås med step up, fodring og nakkestøtte.

KONTORSSTOL DNA

Den bedst sælgende Kontorstol DNA, er en af de mest overkommelige ergonomiske kontorstole på markedet. Sædet er ekstra tykt, hvilket giver optimal trykaflastning. Den synkrone mekanisme fra italienske Donati, er let at betjene. Kan også bestilles med armlæn og nakkestøtte.

ANDRE TYPER AF KONTORSTOLE

At vælge en kontorstol handler ikke kun om indstillingsmuligheder. Der er også flere typer kontorstole, som hver især er tilpasset det særlige miljø, hvor de er beregnet til at blive brugt.

Folk taler ofte om den "traditionelle kontorstol", der er designet til at levere ergonomisk arbejde i et normalt kontormiljø. Det er en "allround-stol” som passer til de fleste kontorer.

Derudover er der en række specialstole:

 • Stole til aktivt dynamisk siddende
 • Stole i rustfrit stål
 • ESD- og Cleanroom stole
 • Vagtstole – 24/7 stole som bruges 24 timer i døgnet
 • Industri- og værkstedsstole
 • Stole til kassearbejde - butik
 • Laboratoriestole
 • Stole til pleje og omsorg
 • Klinikstole, tandlæge, læger m.fl.
 • Sadelstole
 • Knæstøttestole
 • Stole til møde- og konferencerum
 • Ståstøttestole
 • Stole til lounge og receptionsområder

Hver af disse specialtilpassede kontorstole har sine særlige egenskaber for at være optimale i det særlige miljø, de er beregnet til.

Sådan sidder du korrekt

For at få mest ud af din ergonomiske kontorstol. Skal du justere den, så du sidder korrekt. Sådan gør du:

 1. Sæt dig i stolen og læn dig op mod ryglænet. Kroppen skal hvile mod stolen. I denne position skal kontorstolen lænes lidt tilbage.

 2. Når du sidder bagerst på sædet, skal du føle at hofte og lænd har god støtte.

 3. Fødderne skal nå jorden, når du sidder i denne position. Hvis dine fødder ikke kan hvile på jorden, sidder du for højt. Samtidigt skal du mærke at stolen giver støtte til lårene. Gør den ikke det, så sidder du for lavt.

 4. Sæt dig ind til skrivebordet, så dine underarme kan understøttes, og dine skuldre føles afslappede.